Idrottshuset

Ett hus med karaktär mitt i Arenastaden

För att tillgodose önskemålen om att kunna klättra 12 m fick byggnaden sin speciella utformning. Ett stort glasparti sträcker sig från golv till tak och ger förbipasserande en spännande vy över klätterväggarna. Utöver det stora glaspartiet placerades också högt sittande fönster ovan boulderväggarna för att skapa ett naturligt ljus i lokalen. Exteriören är utformad med vertikala ribbor i olika bredder och djup. Dessa varvas med instick av horisontella ribbor för att skapa variation i den höga fasaden. På den östra och södra sidan byts ribborna ut mot målad svart betong som kompletteras med vajrar där grönska får leta sig upp längs fasaden.

 

Exteriören är utformad med vertikala ribbor i olika bredder och djup.

I klätterhallen finns möjlighet till både repklättring och bouldering.

Interiör

I samarbete med klätterväggsleverantören Walltopia utformades interiören. Byggnaden delades upp i två delar, en del för repklättring och en del för bouldering i 2 plan. Från plan 2 är det fin utsikt över repklättringen och även trappan är utformad för att ge så bra utsikt över lokalen som möjligt.

 

Scroll to Top

kontakt

LBE arkitekt ab
Södra Järnvägsgatan 5
352 34 Växjö
Tel: 0470-74 62 50
Fax: 0470-74 62 51

Medarbetare

NYA UPPDRAG

Anna Harju, kontorschef
tel: 0470-74 62 63
mobil: 070-844 33 31
epost: anna.harju@lbearkitekt.se

PRODUKTVISNINGAR

Tills vidare har vi inte möjlighet att ta emot besök för produktvisningar. Vi hoppas kunna återuppta detta hösten 2021. Digital produktinformation kan ske via Teams. Boka tid via 0470-74 62 50.

JOBBANSÖKAN

Skicka din ansökan till jobb@lbearkitekt.se

PRAKTIK

Pga. pandemin tar vi för tillfället inte emot praktikanter.